Ajankohtaista

 

  

 • Hakekaa mukaan Kivakylään!

  Kivakylä-hanke harvaan asutetulle maaseudulle on auki! Hakekaa mukaan! Yhdistämme kyläyhteisön voimat, kiertuenäytelmät ja toiminnallisen osuuden yhteiseksi Kivakylä- tapahtumaksi.

  Mikä on Kivakylä tapahtuma? 

  Kivakylä -hanke tuo harvaan asutetulle maaseudulle teatteriammattilaisten toteuttamaa teatteri- ja kulttuuritoimintaa. Kivakylä toteutetaan yhdessä kyläläisten kanssa heidän omia vahvuuksia ja erityisosaamista apuna käyttäen. Tapahtuman sisältö luodaan yhdessä ja se voi olla vaikka iltamat, kokoperheen tapahtuma, kyläkokous, kylämessut, kyläjuhlat. Kuninkaallinen Nukketeatteri toimii osatuottamisen lisäksi esiintyjänä ja vastaa tapahtuman toiminnallisesta osuudesta. Suunnittelu tehdään yhdessä, selvitetään alueen kohdeyleisö ja valitaan sisältö eri vaihtoehdoista. Kylän tehtäviä ovat mm. alueellinen markkinointi, toiminnallisten ohjelmien järjestäminen yhteistyössä teatterin kanssa ja puffetin tai myyjäisten järjestäminen. 

  Mitä hyötyä on osallistua Kivakylään? 

  Hanke lisää yhteisölliyyttä ja tuo kyläläisiä yhteen. Näette ammattilaisten tekemää kulttuuria omalla kylällä. Saatte valmiin, muokattavissa olevan, tuotantokonseptin käyttöönne. Tapahtuman tuoman käytännön kokemuksien tuloksena kyläyhteisöllä on jatkossa paremmat valmiudet järjestää tapahtumia ja tilata esiintyjiä tilaisuuksiin. 

  Mikä on HAMA alue? 

  Harvaan asuttujen alueiden (HAMA) parlamentaarinen työryhmä on päättänyt toiminnallaan tukea harvaan asuttujen alueiden kulttuuritoiminnan kehittämistä hankehaun avulla. Tavoitteena on edistää alueiden omaehtoista ja paikallista kulttuuriaktiivisuutta, ja siten vahvistaa niiden elinvoimaa ja houkuttelevuutta. 

  HAMA Karttalinkki:  https://arcg.is/01Km9O

   

  Miten pääsee mukaan Kivakylään? 

  Ensimmäiseksi hakijan tulee katsoa HAMA-karttalinkistä https://arcg.is/01Km9O sijaitseeko kylänne/yhteisönne harvaan asutulla maaseutualueella. Kartta on hyvin selkeärajainen ja HAMA alueet on maalattu kartalle vihreällä. HAMA-alueeseen kuuluminen on ehdoton edellytys mukaan pääsemiselle. 

  Toiseksi hakijan tulee kirjoittaa lyhyt esittely toiminnasta, paikkakunnasta, miksi haluatte Kivakylään mukaan (max a4). Hakemuksessa tulee olla myös seuraavat tiedot: Yhteisön/hakijan nimi, yhteyshenkilö, maininta jos teillä on jo valmis ajankohta mielessä tai tapahtuma mihin Kivakylä voisi soveltua. Voitte tehdä hakemuksen useamman toimijan kanssa yhdessä. Hakijan ei tarvitse olla välttämättä oikeustoimikelpoinen yhteisö. 

  Hakemus on jätettävä sähköpostilla 15.01.2023 mennessä otsikolla: Kivakylä hakemus osoitteeseen: kuninkaallinennukketeatteri@gmail.com 

  Käymme tuotantotiimimme kanssa läpi ensimmäisen kierroksen hakemukset 31.1.2023 mennessä. Valitsemme mukaan n. 25 - 30 paikkakuntaa. Kiertue ajankohta 3.4 – 17.12.2023 välisenä aikana. 

   

  Mitä edellytämme Kivakyliltä? 

  Me edellytämme Kivakylä tapahtuman mukaan valituilta: Tapahtumapaikalle soveltuva tila (esim kylätalo,koulu tms), paikallinen tiedottaminen, oheistapahtumien toteuttaminen, talkoohenkeä, kyläyhteisön aktivoimista, halua olla totuttamassa alueellista tapahtumaa yhdessä ammattilaisten kanssa. Lyhyt raportointi ja palautekyselyyn vastaaminen. 

  Vaikka teillä ei olisi aikaisempaa kokemusta niin me autamme teitä askel kerrallaan. Pidämme yhteisen infotilaisuuden kaikkien valittujen kanssa jossa käymme työnjaon selkeästi läpi. Toimitamme yksilöidyt tiedotepohjat, mainosmateriaalit, painotuotteet ja ohjeistamme tapahtuman järjestämisessä. Tapahtuman tuoman käytännön kokemuksien tuloksena kyläyhteisöllä on jatkossa paremmat valmiudet järjestää tapahtumia ja tilata esiintyjiä tilaisuuksiin. Tapahtumaan tulee olla vapaa pääsy. 

  Mitä tämä kaikki maksaa? 

  Tapahtuman tuotot, kahvila, myyjäis- yms tuotot jäävät kokonaan järjestäjälle. Paikallinen järjestävän tahon osallistumismaksu on 80 €, joka on osa hankkeen kokonaisrahoitusta. 

  Kuka tämän maksaa? 

  Hankkeen päärahoittajana toimii Opetus ja kulttuuriministeriön alainen Taiteen Edistämiskeskus ja Kuninkaallisen Nukketeatterin kannatusyhdistys ry 

  Esimerkki Kivakylä tapahtumasta 

  Koko perheen päivätapahtuma kylätalolla klo 11- 17: Sisällä myyjäiset (paikalliset toimijat voivat myydä tuotteitaan, käsitöitään yms), puffetti, lautapelialue jossa pääsee pelaamaan erilaisia lauta/pöytäpelejä, kunnan ja yritysten esittelypisteet, nukketeatteriesitys koko perheelle, kyläläisten omaa ohjelmaa, kylätoimikunnan kokous, ulkona soppatykki ja työnäytöksiä. Tilaisuuteen vapaa pääsy. Saman iltana voi järjestää vaikka tanssit johon on erillinen pääsymaksu jolla katetaan orkesterin kulut. 

  Lisätiedot ja tiedustelut: Tiedustelut ensisijaisesti sähköpostilla 

  Kuninkaallinen Nukketeatteri, Miehistönkatu 5, Hämeenlinna 

  www.kuninkaallinennukketeatteri.fi

  kuninkaallinennukketeatteri@gmail.com

  Taiteelliset johtajat: Antti Kemppainen 044 3560036 / Hannu Räisä 040 5173177 

    Takaisin