Tasavallan Marionetit 

  

Tasavallan Marionetit

Puolueiden puheenjohtajien karikatyyrit kaikista eduskuntapuolueista sekoilevat jälleen. Kuninkaallisen Nukketeatterin poliitisen parodiasarjan kymmenennessä osassa 2023:vaaliseikkailu pureudutaan eduskuntavaalien kuumimpiin puheenaiheisiin.  

Huhtikuussa valitaan maallemme uudet ja vanhat päättäjät ja tuhannet pyrkyrit himoitsevat paalupaikkaa kansakunnan kusitolppana.  2023: Vaaliseikkailu näyttää poliitikkojen todelliset kasvot lihaa säästämättä ja laadusta tinkimättä. Me paljastamme millä puolueella on pisin leikkauslista ja arvokkain vappusatanen. Lähtölaskenta on jo alkanut.

Politiikan marinoimista broileireista mukaan on kelpuutettu eduskuntapuoluiden puheenjohtajat ja muutama politiikan ikiliikkuja. Sanna Narina (sdp), Petteri Urpo (Kok), Annika Talikko (kesk), Maria Hutisalo (vihr), Riikka Jarru (PS), Sari Jeesaaja (Kd), Bi Andersson (vas), Harry ”julli” Julkimo (Nyt), Anna-Maja Rikas-On (Rkp) ja vakioänkyrä Paavo Käyränen.

Jyrääkö Kokoomus ylivoimaiseen voittoon vai hyytyykö voittokulku Petteri Urpon möläytyksiin ja naisten kiljahduksiin? Onko Demareilla puhtaat jauhot pussissa ? Millä ja kenen lääkkeillä Persut kirii ykköseksi? Uppoaako Keskustan kannatus turvesuohon vai nostaako Paavo Käyränen puolueen takaisin tunkion kuninkaaksi? Kenen karkkirahoilla Liike Nytin Harry "Jullis" Julkimo kampanjoi?

Tasavallan Marionetit on naurattanut kansaa aina vaalien alla jo vuodesta 2010 lähtien.  

Kesto n 70 min (väliaika)

ESITYSAJAT JA LIPPUKAUPPA

 

Ohjaus: Hannu Räisä, Antti Kemppainen

Ideointi: Antti Kemppainen, Hannu Räisä,

Käsikirjoitus Antti Kemppainen,

Nuket suunnittelu ja veisto: Hannu Räisä

Lavastus ja tarpeisto: Hannu Räisä, Joonas Nummela ja Antti Kemppainen

Puvut: Taina Maria Savimäki

Äänisuunnittelu: Harri Neuvonen ja Antti Kemppainen

 

Näyttämöllä: Antti Kemppainen, Hannu Räisä, Taina Maria Savimäki

 

Esityksen kesto ei vielä tiedossa

 

Tilausnäytöshinnat alkaen 990 €

Teemme kaikille yksilöllisen tarjouksen. Hintaan vaikuttaa näytösmäärä, sijainti ja esityspäivä.

Tasavallan Marionetit -parodiasarja

Vuodesta 2010 Hämeen Kuninkaallinen Nukketeatteri on valmistanut poliittista satiiria nukketeatterin muodossa. Kaikki osat ovat olleet ajankohtaisia ja hetkessä kiinni olevia.  Ensimmäinen osa Kaboom käsitteli sen hetkistä poliittista tilannetta Suomessa  ja tarkasteli puolueiden valtasuhteita. Kaboom II paneutui seuraavana vuonna vuoden 2011 eduskuntavaaleihin. Siitä lähtien olemme tehneet vaalien alla katsauksen poliittiselle kentälle joko vaaleihin tai muihin päivänpolttaviin asioihin paneutuen.

Nuket ovat  olleet Hannu Räisän käsialaa. Käsikirjoituksesta  ovat vastanneet Antti Kemppainen, Hannu Räisä ja Tainamaria Savimäki jotka myös esiintyvät vaihtuvalla kokoonpanolla. Esityksestä on tilauskeikkaversio jossa esiintyvät puolueiden puheenjohtajat.

KABOOM I ja II (2010-2011)

Pressa Sihisi Hississä (2012)

Kummallisvaalit + xmas special (2013)

Oi, Maamme Julkut (2014)

Suuri Eduskuntauudistus (2015)

Kummallisvaalit (2017)

​Presidentin sekoitus (2018)

Vallanvaihtoviikot (2019)