Tasavallan Marionetit 

  

Tasavallan Marionetit

Kuninkaallisen Nukketeatterin poliitisen parodiasarjan kymmenennessä osassa pureudutaan Hämeenlinnan alueen kuumimpiin ja hikisimpiin puheenaiheisiin satiirisella otteella.

Hannu Räisän toteuttamat ainutlaatuset karikatyyrinuket ja Antti Kemppaisen kanssa yhdessä toteutettu ajankohtainen käsikirjoitus paljastavat valtaapitävien todelliset luonteet hauskasti ja terävästi.  

Tapahtumat sijoittuvat kuviteltuun Rämeenlinnan kaupunkiin jossa kaikki menee päin P:tä. Kaupunki on juuri julistanut itsensä maailman parkkihallipääkaupungiksi. Unicefin parkkiystävällinen kaupunki ja unescon maailmanperintäkohde tittelit ovat melkein jo totisinta totta.  Kaikki ei tietysti mene ihan putkeen, koska soppaa on keittämässä liian monta kokkia. Kun johtavat paikallispoliitikot, dynaaminen kaupunginjohtokaksikko, virkamiehet ja Rambo- konsulentit lyövät viisaat päänsä yhteen voi siitä syntyä jotain suurta.  Tässä P-huumassa meinaa rahat loppua ja uusi Massi-sairaala jäädä kokonaan tilaamatta.   

Onneksi johtoryhmä tietää mitä tehdä kun paniikki iskee "Oli hätä iso taikka pieni kannattaa soittaa Markulle". 

Nuket: Vielä emme julkista ketkä poliitikot pääsevät tähän esitykseen mukaan. Edellisissä osissa on nähty mm: dynaaminenjohtaja kaksikko Veli Suo ja Veli Sten, Kokoomuksen Sari Raunio, KD:n Kylli Kylläinen, Demareiden Velisakki Juominki, vihreiden Martti Tönkkölä, Perussuomalaisten Kari Pilkkala ja monta muuta. 

Kummallisvaalit on kymmenes osa Kuninkaallisen Nukketeatterin politiikkaa ruotivassa Tasavallan Marionetit - sarjassa, jossa on käsitelty mediaa, julkkiksia, paikallispolitiikkaa ja presidentinvaaleja satiirisella otteella.

 

Ohjaus: Hannu Räisä, Antti Kemppainen

Käsikirjoitus ja dramatisointi: Hannu Räisä, Antti Kemppainen

Nuket, suunnittelu ja toteutus:  Hannu Räisä

Lavastus: Hannu Räisä

Näyttämöllä: Antti Kemppainen, Hannu Räisä, Taina Maria Savimäki

Pukusuunnittelu: Taina Maria Savimäki

Esityksen kesto ei vielä tiedossa

 

Tilaushinnat alkaen

1.näytös 690 €  2.näytöstä 990 € 

Hinnat ovat suuntaa antavia ja teemme kaikille yksilöllisen tarjouksen. Hintaan vaikuttaa näytösmäärä, sijainti ja esityspäivä.

Tasavallan Marionetit -parodiasarja

Vuodesta 2010 Hämeen Kuninkaallinen Nukketeatteri on valmistanut poliittista satiiria nukketeatterin muodossa. Kaikki osat ovat olleet ajankohtaisia ja hetkessä kiinni olevia.  Ensimmäinen osa Kaboom käsitteli sen hetkistä poliittista tilannetta Suomessa  ja tarkasteli puolueiden valtasuhteita. Kaboom II paneutui seuraavana vuonna vuoden 2011 eduskuntavaaleihin. Siitä lähtien olemme tehneet vaalien alla katsauksen poliittiselle kentälle joko vaaleihin tai muihin päivänpolttaviin asioihin paneutuen.

Nuket ovat  olleet Hannu Räisän käsialaa. Käsikirjoituksesta  ovat vastanneet Antti Kemppainen, Hannu Räisä ja Tainamaria Savimäki jotka myös esiintyvät vaihtuvalla kokoonpanolla. Esityksestä on tilauskeikkaversio jossa esiintyvät puolueiden puheenjohtajat.

KABOOM I ja II (2010-2011)

Pressa Sihisi Hississä (2012)

Kummallisvaalit + xmas special (2013)

Oi, Maamme Julkut (2014)

Suuri Eduskuntauudistus (2015)

Kummallisvaalit (2017)

​Presidentin sekoitus (2018)

Vallanvaihtoviikot (2019)